Ovaj sajt koristi kolačiće radi unapređenja iskustva pregledanja. Saznaj više na politika privatnosti.

Često postavljana pitanja

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Da li će Lucha T8 pomoći mom specifičnom stanju?
Zdravlje

Dokazano je da Lucha T8 ima efekat širokog spektra. Ovo je prijavilo preko 100 korisnika. Neke od njihovih iskustava možete videti ovde.

Da li Lucha T8 može da se koristi protiv opadanja kose u slučaju androgene alopecije i telogenog efluvijuma?
Zdravlje

Pošto smo još uvek u evaluacionoj fazi istraživanja dejstva našeg aparata na različite procese u našem organizmu, iskreno vam moramo reći da nemamo mnogo iskustava u alopeciji. Ali, na oba tipa alopecije koje ste naveli utiču dosta stresni faktori, mada je konkretno androgena alopecija kod žena većinom genetski uslovljena. Lucha T8 je aparat koji između ostalog smanjuje stepen stresa u organizmu i sinhronizuje naše moždane talase sa prirodom i prirodnim frekvencijama zemljine vibracije, čime se postiže jačanje imunološkog sistema i homogenizacija energetskih procesa. Pod takvim uslovima i najveći broj antistresnih supstanci se luči (melatonin, enkefalini i dr.) Pošto Lucha T8 emituje infracrvenu svetlost u vidu elektromagnetnih talasa postoji verovatnoća da se podstiče i rast folikula dlake i njihova pojačana aktivnost. Aparat treba aplicirati naizmenično na predeo solarnog pleksusa na grudnom košu i na deo glave bez kose (2x na solarni pleksus po pola sata i 2x na deo glave bez kose) pa ćete kroz 2-3 nedelje sami primetiti da li ima efekta.

Da li mogu koristiti Lucha T8 aparat kod tinitusa?
Zdravlje

Nemamo mnogo iskustava sa ljudima koji imaju tinitus, ali vredi pokušati sa upotrebom Luche T8. Znamo da je tinitus osećaj zvuka u uhu bez odgovarajućeg spoljašnjeg podražaja. Zvuk se može manifestovati kao zujanje ili šum. Tinitus nije bolest, nego je simptom, koji može da izazove velik broj stanja i bolesti (npr. upale uva, strana tela u uvu), i nuspojava koju izazivaju neki lekovi (npr. aspirin). Tinitus može biti prisutan u oba ili samo u jednom uhu. Razlikuje se i frekvencija pojedinih tinitusa. Takođe tinitus prema vremenu trajanja možemo podeliti na kontinuirani i periodični. S obzirom da je zvuk mehanička oscilacija koja se tek u unutrašnjem uhu pretvara u elektromagnetni talas, ne možemo sa sigurnošću reći na koji način taj patološki poremećaj interferira sa Šumanovom frekvencijom (koja je elektromagnetni talas) i infracrvenim svetlom koji se generišu u našem aparatu Lucha T8. Ono što je obećavajuće jeste da određeni broj bolesnika koji imaju tinitus dobro reaguju na preparate melatonina koji se daju kod nesanice, a isto tako i mi imamo veoma pozitivno iskustvo upravo sa ljudima koji su dugo godina koristili melatonin za nesanicu i prestali su nakon upotrebe Luche T8. Drugo značajno iskustvo je što je jedan naš klijent koji ima Menier-ovu bolest fantastično odreagovao na Lucu T8 i gde mu se izgubio tinitus koji je jedan od 4 glavna simptoma te bolesti. Dakle, možemo preporučiti, ne znamo sa sigurnošću kakva će reakcija biti, ali vredi pokušati. Aparat treba aplicirati naizmenično na predeo solarnog pleksusa na grudnom košu i bolesno uho ( 2x na solarni pleksus po pola sata i 2x na uho po pola sata) pa ćete kroz nekoliko dana sami primetiti da li ima efekta.

Da li Lucha T8 može da utiče na ciste na štitnoj žlezdi?
Zdravlje

Što se tiče same ciste, ne znamo kakav je uticaj Šumanove rezonance na istu, ali mislimo da ne može da ima štetan efekat i da osoba može da upotrebljava Luchu T8 2-3x dnevno. Bitno je i kakav je hormonski status, da li je eutireoitična, hipotireotična ili hipertireotična, odnosno da li je hormonski status u granicama fiziološkog, ili se eventualno tireodni hormon luči u manjku ili što je najčešći slučaj – u višku. U principu ciste štitaste žlezde treba pratiti, ali ih i bioptirati, naročito ako su preko 3cm ili ispunjene stranim sadržajem. Manjak joda u organizmu često je uzrok cisti, ali neka se o praćenju, eventualnoj biopsiji i lečenju dogovara sa nadležnim endokrinologom. Lucha T8 može da doprinese harmonizaciji čitavog organizma, pa i dobrom balansu hormonskog statusa. Pogotovo može biti od koristi ako je osoba u akutnom ili hroničnom stresu što se odražava i na rad štitaste žlezde.

Kako koristiti Lucha T8 aparat u slučaju višestrukog preloma noge ili ruke u prisustvu šrafova?
Zdravlje

Aparat koristiti 3-4 puta dnevno na solarnom pleksusu i 3-4 puta dnevno na mestu povrede.

Može li Lucha T8 uticati na regulaciju menstrualnog ciklusa?
Zdravlje

Za održavanje ciklusa i smanjenje tegoba nositi 3 puta dnevno na solarnom pleksusu i 3 puta dnevno na pola puta izmedju pupka i pubične kosti.

Da li Luchu T8 može da koristi osoba sa odlepljenom mrežnjacom oka?
Zdravlje

Može, noseći je na solarnom pleksusu 2-3 puta dnevno. Za sada se ne preporučuje direktno držanje aparata na glavi. U nekim situacijama bi kratkotrajno gledanje direktno u crveno svetlo koje emituje Šumanovu frekvenciju, teoretski moglo doprineti poboljšanju funkcije očnog aparata i uravnoteženju ukupne energije u organizmu.

Da li Lucha T8 može direktno da se postavi na oči?
Zdravlje

Držanjem aparata na nekih 30 do 40cm od očiju, gledanjem podstičemo vizuelizaciju. Na očne kapke aparat može da se postavi direktno,tako stimulišemo ksenofore, molekule u potkožnom tkivu koji su odgovorni za absorpciju svetlosti. Aparat bi trebalo bi držati 2 do 3 puta dnevno.

Kako Lucha T8 utiče na kontaktni dermatitis?
Zdravlje

Osobe sa kontaktnim dermatitisom bi trebalo da koriste aparat 3 do 4 puta dnevno na solarnom pleksusu. U kombinaciji sa držanjem na koži, na svaku promenu (tamo gde je promena najizraženija) držati aparat 1-2 puta dnevno.

Da li Lucha T8 aparat mogu da koriste osobe na metadonskom programu?
Zdravlje

Farmako-kinetički receptori nisu target elektromagnetnih talasa svetlosti i Šumanove frekvencije. I svetlost i elektromagnetni talas Šumanove frekvencije deluju preko zasebnih receptora, pa homogenizacijom i energetskom uravnoteženošću organizma mogu samo da delovanje bilo kog leka učine efikasnijim.

Kako Lucha T8 može pomoći kod napada panike?
Zdravlje

Kod paničnih napada se aparat stavlja na solarni pleksus 3 puta u toku dana, a pažnja se postiže dubokim disanjem – 5 sekundi dubokog uzdaha na nos i isto toliko dubokog izdaha kroz nos. Ukoliko želimo da aktiviramo i parasimpatikus koji dodatno može doprineti smanjenju inteziteta napada panike, onda izdah treba produžiti za 1-2 sekunde. Pošto panični napad predstavlja vrstu stresa, bitno je da stomačnim tipom disanja (predhodno opisanim) imamo aktivaciju nervus vagusa kao glavnog nerva parasimpatičkog nervnog sistema. Disanje je jedina radnja na koju svesno možemo uticati a koja stoji pod uticajem autonomnog nervnog sistema. Plitko plućno disanje, koje sa sobom uglavnom nosi anksioznost i nervozu predstavlja reakciju simpatičkog nervnog sistema i zbog toga je važno da u toku napada panike uz Lucha T8 (sa svim svojim efektima i benefitima) prethodno opisanim stomačnim disanjem aktiviramo parasimpatikus preko nervus vagusa.

Da li pomaže kod bolova u kolenima, gonartroze?
Zdravlje

Može pomoći. To se uglavnom kombinuje aplikacijom na solarni pleksus 3 puta dnevno i lokalno na mesto najjačeg bola na kolenu (na koži iznad mesta projekcije najjačeg bola) 3-5 puta dnevno.

Da li Lucha T8 može da pomogne kod ventrikularne ekstrasistolne (aritmija)?
Zdravlje

Iskustva su nam minimalna sa bolesnicima koji imaju bilo kakve poremećaje srčanog ritma. Tu nam predstoje evolucione studije u saradnji sa kardiolozima.

Kako Lucha T8 pomaže osobama sa dijabetesom?
Zdravlje

To je kompleksno pitanje zato što postoje različite faze i različiti tipovi dijabetesa. Ali uopšteno govoreći, homogenizacijom i postizanjem unutrašnjeg balansa organizma, kao i uspostavljenjem energetske ravnoteže organizma, u značajnoj meri se mogu otkloniti štetni uticaji stresa koji doprinosi pogoršanju dijabetesa. Naravno, treba istaći da se na prvom mestu nalazi lečenje dijabetesa standardnim medicinskim protokolima (higijensko-dijetetski režim, oralni hipoglikemici,insulin, itd.) Lucha T8 u takvim situacijama predstavlja samo pomoćno sredstvo koje može doprineti bržem i efikasnijem delovanju lekova koji se koriste u terapiji dijabetesa.

Kako Lucha T8 pomaže kod minimalne cerebralne disfunkcije kod dece od 12 godina i kod dece sa autizmom?
Zdravlje

Nemamo mnogo iskustava sa decom od 12 godina i mlađom. Ono što znamo je da Šumanov rezonantni signal izuzetno korelira sa geomagnetskim aktivnostima Sunca. Na osnovu velike sličnosti sa ljudskim EEG spektrom, postoje dokazi da Šumanova rezonantna frekvencija deluje kao metronom, odnosno regulator ritma za različite čovekove fiziološke aktivnosti. Uloga Šumanove rezonance je upravo da sinhronizuje biološki i dnevni ciklus i doprinese održavanju unutrašnje homeostaze. Jačanje sunčeve aktivnosti i pojava solarnih oluja utiču na remećenje te homeostaze, koja se prvo ogleda u varijacijama krvnog pritiska i vrednostima melatonina, koji je odgovoran za održavanje dnevnog ciklusa hormona. Za sada ne bi mogli da preporučimo upotrebu Luche T8 kod deteta sa 12 godina i sa oštećenjem mozga, jer ne znamo tačno koja je vrsta oštećenja i ne znamo na koji način je to oštećenje povezano sa spoljnim atmosferskim faktorima i uopšte faktorima okoline. Može da se desi da efekat bude i izuzetno povoljan i da dođe uz pomoć Luche do bolje sinhronizacije moždane aktivnosti deteta sa Šumanovom frekvencijom i indirektno do pojave stabilizacije homeostaze. Dakle, upotreba bi bila na izrazito ličnu odgovornost, a za svaki dalji savet vam stojimo na raspolaganju. Na osnovu predhodno izloženog,upotreba Luche T8 aparata u kome se kombinuju dejstvo crvene svetlosti i Šumanovih elektromagnetnih talasa, ne bi trebali da izazovu nikakve neželjene efekte,već naprotiv mogli bi da pomognu u svemu prethodno navedenom. Ako se odlučite da probate,upotreba bi bila 2 puta dnevno 3 dana, zatim po 3 puta dnevno u naredna 4 dana na solarnom pleksusu. Posle 7 dana treba već možda primetiti neki efekat. Što se tiče mobilnog uređaja i televizora ne treba da koristi ukoliko može da se skoncentriše samo na aparat. Ako mu treba usmeriti pažnju na nešto, onda je najbolje da gleda televizor, a mobilni telefon udaljiti dok koristi aparat.

Da li Lucha T8 ima benefite za visok krvni pritisak?
Zdravlje

Lucha T8 može da ima i te kako dobar uticaj na krvni pritisak jer dovodi do homogenizacije energetskog stanja i homeostaze što je uslov za održavanje normalnog pritiska. Smanjivanjem stresa i njegovog negativnog uticaja na ljudski organizam preko aktivnosti autonomnog nervnog sistema treba da se stabilizuje i krvni pritisak. Potrebno je da se uz odgovarajuću prepisanu terapiju za pritisak, kada se Lucha T8 upotrebljava 2-4 puta dnevno u naredna 3-5 dana (na 12h, 8h ili 6h) obavezno mere i vrednosti TA najmanje 4 puta dnevno i uporediti ih sa prethodnim danima (3-5 dana) kada se Lucha nije upotrebljavala. Uz konsultaciju sa kardiologom videti da li ima potrebe za smanjenje doze. Zatim, kada se odredi doza antihipertenzivnih lekova, u narednih mesec dana treba meriti pritisak 3 puta dnevno (na 8h). Ukoliko se krvni pritisak stabilizovao, učestalost kontrole TA raditi i meriti dalje uz savet sa kardiologom.

Kako Lucha T8 utiče na decu sa poteškoćama u razvoju?
Zdravlje

Iako naša iskustva sa decom koja imaju teškoće u razvoju nisu velika od nekoliko korisnika imamo samo pozitivne informacije. Tako na primer, majka deteta koje ima autizam i upečatljivo promenjeno ponašanje, probleme sa pažnjom, koncentracijom i snom nas obaveštava da posle mesec dana korišćenja aparata Lucha T8 rešeni su problemi sa spavanjem, smanjeni su nervoza i anksioznost. Sigurno je da interferencijom sa alfa moždanim talasima koji funkcionišu u opsegu između 7 i 14 Hz i kada se oslobađa znatna količina “pozitivnih hormona” (melatonina, serotonina, endorfina, estrogena), aparat deluje u smislu zaštite optimalnog stanja organizma, održavanja energetskog balansa i stimulacije psihosomatskog blagostanja. Sa druge strane na ovom nivou aparat deluje i u smislu harmonizacije unutrašnjih disfunkcija i povratka narušenog psihosomatskog balansa. Mislimo da kontraindikacija nema i da treba pokušati. U početku,korišćenje je prvih nekoliko dana (3-4 dana), 2 puta dnevno, a zatim može i do 4 puta u toku dana nošenjem na solarni pleksus, ukoliko nema neželjenih reakcija i ukoliko je odgovor zadovoljavajući.

Kako Lucha T8 utiče na aritmiju apsoluta?
Zdravlje

Nažalost, iskustva su nam minimalna sa bolesnicima koji imaju bilo kakve poremećaje srčanog ritma. Tu nam predstoju evolucione studije u saradnji sa kardiolozima. Teoretski, ako bi uzrok aritmije bio neki stresogeni faktor, koji je doveo do poremećaja u radu autonomnog nervnog sistema možda bi Lucha T8 i mogla biti od koristi. S druge strane, pošto absoluta često nastaje kao posledica poremećaja neurofizioloških procesa na sprovodnom aparatu srca uzrokovana različitim drugim etiološkim faktorima (virusi, endokrinološki, neurološki, elektrolitni disbalans, itd.) teško bi se moglo očekivati da Lucha T8 pomogne.

Da li smem da koristim aparat posle operacije kancera dojke i zračne terapije?
Zdravlje

Iskustva sa pacijentima koji imaju ili su imali neku vrstu maligniteta nemamo mnogo, ali pre svega treba imati na umu da je Lucha T8 aparat koji pravi energetsku homeostazu organizma i utiče samim time na našu psihofizičku stabilnost i jačanje imuniteta. Imajući sve to u vidu mišljenja smo da ga možete koristiti, da ćete sa njim podići svoju energiju, možda ukloniti eventualno umor ili malaksalost, a verovatno i neku akutnu bol ako imate. To zavisi od dosta pridruženih faktora od kojih je najvažnija vaša frekventna otvorenost. S obzirom da ste zainteresovani i otvoreni za takvu vrstu uspostavljanja psihofizičke homeostaze i postizanja energetske stabilnosti, pretpostavljamo da vam aparat može biti od koristi i da ćete sa njim biti zadovoljni. Ne očekujemo nikakve neželjenje efekte. Lucha T8 deluje preventivno na naš organizam sprečavajući narušavanje homeostaze i disbalansa, dok tumorski procesi predstavljaju 4. odmaklu fazu bolesti. Samim tim kod osoba kojima je dijagnostikovan neki maligni tumor ili bilo koja vrsta benignnog tumora, Lucha T8 može poboljšati kvalitet života u smislu smanjenja bolova, anksioznosti, poboljšanja sna, jačanja otpornosti prema sekundarnim infekcijama.

Kako Lucha T8 pomaže kod hronične tenzione glavobolje uzrokovanom prekomernom upotrebom analgetika?
Zdravlje

Koristiti aparat 2 puta dnevno u predelu bolne slepoočnice, u kombinovanju sa nošenjem na solarnom pleksusu 3 puta dnevno u roku od 7 dana.

Da li Lucha T8 aparat mogu da koriste osobe koje u sebi imaju strana tela?
Zdravlje

Mogu da koriste svi korisnici koji imaju statička strana tela tipa proteze, ortopedske šrafove, stentove i dr. Za sada ne preporučujemo korišćenje Lucha T8 aparata kod onih osoba koji imaju neke elektrostimulatore tipa pacemaker-a, električne stimulatore gastričnog motiliteta i dr.

Da li može da ga koristi dete od 5 godina koje nije još progovorilo?
Zdravlje

Naš uređaj je generator koji emituje Šumanovu frekvencu u vidu infracrvenog zračenja i deluje na energetsku ravnotežu, homeostazu i celokupni telesno-duhovni balans našeg organizma podižući naš imunitet do zadovoljavajućih granica, a preventivno delujući na mnoga stanja koja mogu biti uzrok raznih vrsta poremećaja u našem organizmu. Mogu ga koristiti i deca, a kako deluje na pojavu konkretno zakasnelog početka govora kod dece još uvek nemamo iskustva i svaka povratna informacija bi nam bila dragocena. Ono što je sigurno je da ne može štetiti, a upotrebljavao bi se uobičajeno postavljanjem u projekciji solarnog pleksusa u nivou vrha grudne kosti, čime bi se postizalo dejstvo na čitav organizam (3-4 puta dnevno po pola sata).

Kako deluje Lucha T8 na kancer pluća i jetre?
Zdravlje

Aparat Lucha T8, pre svega deluje preventivno na uspostavljanje unutrašnje homeostaze organizma, energetskog balansa i samim tim na jačanje imunološkog sistema u celini. Ne koristi se za lečenje bilo kakve organske bolesti, pogotovo onih u odmaklim stadijumima ka što su kanceri pluća i jetre kako ste naveli. Međutim, može se koristiti za poboljšanje opštih simptoma kod pacijenata sa navedenom dijagnozom, te u tom smislu može dovesti do smanjenja napetosti i većeg opuštanja organizma, poboljšanja pažnje i sna, nekada i do umirivanja bolova ili opšte nelagodnosti organizma. Navedena iskustva su pojedinačna, ne velika, ali ipak pozitivna. Ono što je bitno je da ne može štetiti i dovesti do pogoršanja stanja.

Da li trudnice mogu da koriste aparat Lucha T8?
Zdravlje

Nemamo mnogo iskustva sa njima i za sada ne možemo to preporučiti. Ali, ako imate velikih problema sa nesanicom, opštim osećajem malaksalosti, gubitkom pažnje i koncentracije, neodređenim bolovima u trbuhu ili drugim delovima tela, možete da probate sa korišćenjem nakon završetka trećeg meseca trudnoće kada je plod u celosti formiran, pre toga se ne preporučuje. Taj period u medicini zovemo završetak organogeneze. Koristiti aparat standardno 2-3 puta dnevno na solarnom pleksusu ili u slučaju postojanja bolova, iznad mesta bola 2-3 puta dnevno u kombinaciji sa držanjem na solarnom pleksusu.

Da li se Lucha T8 aparat može koristiti ako osoba ima pejsmejker?
Zdravlje

Za sve korisnike koji imaju elektrostimulatore bilo koje vrste (srčane pacemaker-e, gastrointestinalne električne stimulatore) ili ugrađena strana tela od metala (veštačke srčane valvule, ortopedske endoproteze i dr.) za sada ne preporučujemo upotrebu aparata, jer nemamo još dovoljno iskustva. Ne znamo da li Šumanova frekvenca može da interferira sa srčanom frekvencijom. Pretpostavljamo da nema nikakvih kontraindikacija, ali za sada se ne preporučuje.

Da li aparat mogu da koriste srčani bolesnici?
Zdravlje

Za sada ono sto znamo je da srčani bolesnici ne bi trebalo da imaju smetnje, osim onih ljudi sa ugrađenim pejsmejkerom. Možete Lucha-u T8 držati na solarnom pleksusu, tačno na ogrlici kolika je i njena visina, odnosno ispod ksifoidnog nastavka grudne kosti. Tu je dejstvo na celokupni organizam najoptimalnije, a na pristojnoj udaljenosti od SA (sinoatrijalnog) čvora srca koji je prirodni srčani pejsmejker. Ukoliko osetite neko pogoršanje (ne bi trebalo) ili neuobičajen poremećaj rada srca i srčanog ritma prekinite sa upotrebom i javite se nadležnom kardiologu na konsultaciju.

Da li Lucha T8 aparat utiče na insulinsku rezistenciju?
Zdravlje

Insulinska rezistencija je početni stadijum metaboličkih poremećaja organizma koji u kasnijoj fazi mogu da dovedu i do pojave dijabetesa. S tim u vezi, pošto Lucha T8 deluje preventivno na homeostazu i energetsku stabilizaciju organizma, promenom frekvencije ćelija moglo bi se teoretski omogućiti poboljšanje metabolizma ugljenih hidratai masti. U svakom slučaju preporučuje se upotreba Lucha-e T8 kod svih osoba koje pate od sindroma hroničnog umora, nesanice, malaksalosti, gubitka energije, poremećaja koncentracije i dr.

Kako Lucha T8 aparat utiče na osobe dijagnostikovane sa Epilepsijom?
Zdravlje

Mišljenja smo da ne bi trebalo da bude nikakvih neželjenih pojava, s obzirom da je malo verovatno da se Šumanova frekvenca poklopi sa frekvencom ćelija u kojima je žarište epilepsije. Prvi rezultati su ohrabrujući, pokazalo se da osobe koje imaju epi napade a koristile su Lucha T8 aparat nisu imale neželjenih propratnih efekta. U zavisnosti od slučaja do slučaja, Lucha T8 im je pomagala u sferi njenog opšteg delovanja na homeostazu i uspostavljanje energetskog balansa organizma. Sa druge strane naučno je dokazano da melatonin deluje “antikonvulzivno”, a Šumanova frekvenca upravo deluje na optimizaciju količine izlučenog melatonina iz pinealne žlezde. Lucha T8 pri upotrebi “ isporučuje” Šumanovu frekvenciju preko blizu infracrvene svetlosti, tako da preporučujemo upotrebu aparata stavljanjem u projekciji solarnog nervnog pleksusa (na ksifoidni nastavak grudne kosti) 3-4 puta dnevno.

Da li se Lucha T8 može koristiti kod anksioznosti u kombinaciji sa homeopatskim lekovima?
Zdravlje

Lucha T8 aparat treba upravo da dovede organizam u stanje energetskog balansa i homeostaze, jer putem infracrvenog svetla, koje je elektromagnetni talas, isporučuje Šumanovu frekvencu do svih delova tela, sinhronizujući se sa alfa moždanim talasima (7-14 Hz). U toku tog procesa se u sklopu cirkardijalnog (dnevno-noćnog) ritma luči i optimizuje najveća količina hormona blagostanja (melatonin, serotonin, dopamin i dr.). Lucha T8 se bez problema može kombinovati sa homeopatskim lekovima, ne poništavajući, već naprotiv, potencirajući njihovo delovanje.

Kako koristiti aparat u slučaju ubrzanog pulsa i korišćenja beta blokatora?
Zdravlje

Ne izbacivati klasičnu terapiju bez konsultacije sa svojim lekarom. Koristiti aparat 3 puta dnevno na solarnom pleksusu.

Da li aparat Lucha T8 mogu da koriste osobe koje pate od epilepsije, Angelmanov sindrom?
Zdravlje

U Angelmanovom sindromu epilepsija se najčešće pojavljuje između 2. i 3. godine života zajedno sa poremećajima ravnoteže. Pošto je Šumanova frekvenca slična i nalazi se u opsegu alfa moždanog ritma između 7 i 14 Hz, očekivati je da se postizanjem energetske uravnoteženosti i sinhronizacijom moždanog ritma sa prirodnim Šumanovim frekvencijama, smanji i uticaj električnog pražnjenja žarišta epilepsije u mozgu, a samim tim i stepen i intezitet epileptičkih napada. Nemamo mnogo iskustava, u literaturi se retko nalaze jasno definisani podaci sa malo realnog kliničkog iskustva o Šumanu i epilepsijama. Svaka povratna informacija bila bi nam dragocena. Nema nikakvih kontraindikacija za aparat Lucha T8 i najbolje ga je koristiti kombinovano – i centralno (na mestu solarnog pleksusa) i lokalno (na mestu bola ili nelagodnosti ukoliko ga ima) po 3-4 puta dnevno.

Da li Lucha T8 može da pomogne kod promena benignog angioma?
Zdravlje

Što se tiče angioma, Lucha T8 utiče na opšte stanje organizma kada se koristi prema uputstvu, centralno u projekciji solarnog pleksusa, smanjujući nervozu i napetost, uspostavljajući energetski balans organizma i poboljšavajući san. Za sada nemamo iskustva u povlačenju kožnih promena tipa angioma.

Da li Lucha T8 pomaže osobama koje su preživele moždani udar?
Zdravlje

Nakon moždanog udara Lucha T8 bi teoretski mogla ubrzati oporavak, poboljšati san i smanjiti razdražljivost. Takođe može doprineti poboljšanju imuniteta, koji je smanjen nakon moždanog udara.

Da li aparat Lucha T8 može da koristi dete koje ima srčanu manu i već operisano srce?
Zdravlje

Nema nikakvih kontraindikacija za aparat Lucha T8 i može se koristiti kombinovano: centralno (na mestu solarnog pleksusa) i lokalno (na mestu bola ili nelagodnosti, ukoliko ga ima). Najbolje je koristiti aparat 3-4 puta dnevno i centralno i lokalno.

Da li mogu da koristim Lucha T8 aparat dok koristim antidepresive?
Zdravlje

Nema nikakvih kontraindikacija za aparat Lucha T8 i možete ga koristiti kombinovano: centralno (na mestu solarnog pleksusa) i lokalno (na mestu bola ili nelagodnosti, ukoliko ga ima). Najbolje je koristiti aparat 3-4 puta dnevno i centralno i lokalno.

Kako Lucha T8 aparat pomaže kod fizičkih povreda?
Zdravlje

Lucha T8 može da doprinese bržem oporavku od povreda, pre svega poboljšavajući lokalno mikrocirkulaciju, odnosno protok krvi u malim krvnim sudovima oštećene regije. Koristi se centralno i lokalno na mestu povrede, u kombinaciji 3-4 puta. Naravno da se klasične mere saniranja povreda koriste uz rehabilitaciju savremenim metodama fizikalne medicine.

Da li Lucha T8 može pomoći kod emfizema pluća?
Zdravlje

Kod obe vrste emfizema (primarnog i sekundarnog) Šumanova frekvenca bi mogla da dovede do energetske stabilizacije stanja i uspostavljanja energetske ravnoteže u uslovima smanjenog respiratornog kapaciteta, a samim tim i do optimizacije disanja, maksimalnog čuvanja respiratornih rezervi što dovodi do poboljšanja kvaliteta života u celini. Nemamo mnogo iskustava sa osobama koje imaju emfizem pluća, ali sve one pozitivne stvari koje Šumanova frekvenca ima na organizam mogle bi biti od koristi.

Kako Lucha T8 pomaže kod zubnih implanta, plombi i sličnih intervencija?
Zdravlje

Može da ostvari blagotvorni efekat na lokalno tkivo ispod i oko implanta, poboljšavajući mikrovaskularizaciju i protok krvi kroz male krvne sudove praveći energetski balans lokalno u toj mikrosredini. Na taj način se proces zapaljenja oko implanta može smanjiti i ubrzati regeneracija okolnog tkiva. Šumanova frekvencija ne može biti izmenjena lokalno pod dejstvom zubnih implanta. Lucha T8 se može koristiti bez problema kod osoba koje imaju zubne implante. I bilo kakve druge intervencije na zubima nisu kontraindikacija za korišćenje Lucha T8 aparata.

Kako Lucha T8 pomaže kod gljivica na nogama?
Zdravlje

Šumanovom frekvencijom se postižu blagotvorno delovanje i energetska ravnoteža organizma. Centralno, to se postiže primenom na solarnom pleksusu, a lokalno, u području dela tela na koji se aplikuje. I crvena svetlost i Šumanova frekvencija putem koje se ona prenosi, deluju blagotvorno na lokalne procese mikrovaskularizacije i regeneracije tkiva, a krajnji efekat može biti smanjivanje inflamacije ili njeno potpuno isčezavanje. Gljivično oboljenje nogu predstavlja jedan od vidova zapaljenskih procesa na koje i Šumanova frekvenca i crveno svetlo mogu da deluju pojedinačno, a još jače udruženo.

Kako Lucha T8 pomaže kod nesanice?
Zdravlje

Kod nesanice Lucha T8 aparat treba upotrebljavati centralno – postavljajući ga u na mesto solarnog pleksusa (10cm iznad pupka) najmanje 3-4 puta dnevno dok se ne postigne zadovoljavajući san. Prilikom korišćenja Lucha T8 aparata i nošenja na solarnom pleksusu, treba voditi računa da osoba bude opuštena i usredsređena na sebe. Ukoliko se nalazite u kućnim uslovima (zatvorenom prostoru), poželjnoj atmosferi znatno može doprineti neka opuštajuća muzika. Ukoliko se nalazite negde napolju, po mogućstvu najbolje koristiti Lucha T8 aparat na mestima gde ste u najbližem kontaktu sa prirodom (pored velikih vodenih površina, u šumi, na selu, pored potoka itd.).

Kako Lucha T8 pomaže kod ulceroznog kolitisa?
Zdravlje

Nemamo konkretne rezultate kod ulceroznog kolitisa, ali na osnovu iskustva i proverenih saznanja o dejstvu Šumanove frekvencije i dejstvu crvenog svetla na celokupni organizam, pretpostavlja se da Lucha T8 može delovati blagotvorno i ublažiti simptome kod osoba sa inflamatornim bolestima creva (ulcerozni kolitis, Kronova bolest) i dovesti organizam u stanje bolje energetske ravnoteže koja bi dovela do smanjenja ili isčezavanja simptoma. Lucha T8 bi se mogla upotrebljavati i u akutnoj fazi bolesti (kada kliničkom slikom dominira dijarejalni sindrom sa ili bez prisustva sveže krvi u stolici, bolovi u donjim partijama trbuha, grčevi, ponekad i povišena temperatura). Lucha T8 bi isto tako mogla značajno produžiti remisiju bolesti (mirnu fazu) bolesti. Ovo dejstvo Lucha T8 ostvaruje delovanjem na solarni nervni pleksus koji je svojim produžecima direktno povezan sa autonomnim nervnim sistemom digestivnog trakta.

Da li Lucha T8 može da pomogne kod psorijaze i akni?
Zdravlje

Psorijaza, akne, ekcemi, ćelavost, spadaju u primarna kožna oboljenja, jer nastaju usled delovanja patoloških promena u samoj koži. Crvena svetlost iz Lucha T8 aparata (preko koje se isporučuje Šumanova frekvenca u organizam) može da deluje lokalno na ove promene, dovodeći do smanjivanja simptoma kao što su bol, svrab, osećaj trnjena, ili do potpunog povlačenja oboljenja. Pored primarnih, postoje sekundarna kožna oboljenja, koja su posledica unutrašnjih oboljenja organa i njihovih sistema. Elektromagnetni talasi, preko Lucha T8 aparata isporučuju Šumanovu frekvenciju i dovode do uspostavljanja ravnoteže u organizmu, što može povoljno da deluje na razne vrste unutrašnjih oboljenja. Korišćenjem Lucha T8 aparata postiže se optimalni nivo imunološkog statusa organizma i uspostavlja se energetska ravnoteža. To jača sveukupne odbrambene sposobnosti organizma. U slučaju i primarnih i sekundarnih oboljenja, Lucha T8 se koristi 3 do 4 puta centralno (u predelu solarnog pleksusa, 10cm iznad pupka) i 3 do 4 puta lokalno (na mestu same kožne promene). Ukoliko je kožna promena velika i zahvata veći deo površine tela (najčešće crvenilo, dermografizam – crvena i otečena koža nakon češanja, urtikarija – koprivnjača) onda treba duplirati dnevnu dozu korišćenja Luchа Т8 aparata na solarnom pleksusu (7 do 8 puta po 30 min). Lucha T8 se koristi najmanje mesec dana, nekada i duže do potpunog nestanka promena na koži. Uz korišćenje Lucha T8 aparata, obavezna je pre toga konsultacija dermatologa i prepisana terapija.

Da li Lucha T8 može pomoći u sprečavanju prevremenog porođaja i izbegavanju hormonskih terapija?
Zdravlje

Lucha T8 aparat ne može u ovom trenutku biti zamena za hormonsku terapiju, a teško je proceniti da li bi mogao imati bilo kakav uticaj na prevenciju prevremenog porođaja. Ne preporučujemo ga ni u jednom slučaju za ove konkretne namene.

Da li Lucha T8 aparat mogu koristiti osobe koje imaju kancer?
Zdravlje

Što se tiče bolesnika sa tumorima, nema kontraindikacija. Kod osoba kojima je dijagnostikovan neki maligni tumor ili bilo koja vrsta benignih tumora, Lucha T8 može poboljšati kvalitet života u smislu smanjenja bolova, anksioznosti, poboljšanja sna, jačanja otpornosti prema sekundarnim infekcijama.

Može li Lucha T8 aparat pomoći pri zadržavanju vode u organizmu i čišcenju jetre?
Zdravlje

Regulišuci homeostazu i energetski balans organizma, Lucha T8 sa svojom Šumanovom frekvencijom koja se u naš organizam emituje u vidu crvenog svetla bi mogla da utiče i na poboljšanje metabolizma vode i uravnoteženje balansa izmedju ćelijske i vanćelijske tečnosti. S obzirom na tu vrstu ravnoteže, na održavanje balansa utiču mnogobrojni faktori pre svega u organizmu (funkcija bubrega, pluća, srca, jetre) kao i spoljni faktori (ishrana, meteorolški uslovi, sunčevo zračenje, elektromagnetna zračenja u okolini). Svaki slučaj bi trebalo posmatrati ponaosob.

Da li Lucha T8 aparat pomaže osobama obolelim od Parkinsonove bolesti?
Zdravlje

Lucha T8 aparat može da doprinese blagom opuštanju stanja mišićne zategnutosti. Ne može da izleči Parkinsonovu bolest.

Kako mi Lucha T8 aparat može pomoći?

Lucha T8 aparat može pomoći u sledećim stanjima: bol, iscrpljenost, stres, nesanica, napetost, anksioznost, migrena, nedostatak energije i drugih neprijatnih stanja. Do sada je preko 5000 ljudi testiralo Lucha T8 i prijavilo poboljšanje kod ovih simptoma i stanja.

Koliko dugo mogu da nosim Lucha T8?
Upotreba

Lucha-u T8 možete nositi svakog dana, bez vremenskog ograničenja. Testirana je njegova sigurnost i potpuno je bezopasan za upotrebu. Lucha T8 je takođe dizajniran tako da se može nositi i kao modni dodatak.

Da li Lucha T8 aparat deluje preko odeće?
Upotreba

Za bolje rezultate, uvek treba prisloniti Lucha T8 direktno na kožu radi prevencije ili ublažavanja bolova. Ako kontakt sa kožom nije moguć, uređaj i dalje možete koristiti preko odeće, ali je tada uređaj manje efikasan.

Da li je Lucha T8 bezbedan za decu?
Upotreba

Apsolutno, deca i starije osobe mogu da ga koriste kao i odrasli. Deca koja su testirala Lucha T8 pokazala su bolje rezultate u školi i sportu, više energije i bolju usredsređenost.

Da li se Lucha T8 može staviti na razne delove tela?
Upotreba

Da. Najbolji rezultati se postižu postavljanjem Lucha T8 aparata na mesto poznato kao solarni pleksus, odnosno solarni ganglion, odmah ispod centralne grudne kosti. Solarni ganglion je deo simpatičkog nervnog sistema koji predstavlja mesto na kome se susreću ganglije i nervi koji kontrolišu rad stomaka, bubrega, jetre i adrenalnih žlezdi. Takodje, u blizini solarnog pleksusa se nalazi i timus, žlezda u kojoj sazrevaju T ćelije imunog sistema. Pulsirajuće crveno svetlo Lucha T8 aparata dopire do ovog skupa nerava i ganglija i pretvara se u hemijski signal koje se dalje prostire kroz telo. Međutim u zavisnosti od trenutnog zdravstvenog i psihološkog stanja korisnika, Lucha T8 se može staviti na različite delove tela kako bi se pronašao optimalan efekat. Usled biohemijske individualnosti različiti efekti se mogu očekivati kod različitih korisnika koristeći Luču t8 na istom delu tela, ali je dobro da se ispitaju i drugi položaji kako bi se spoznale nove mogućnosti uređaja.

Da li je moguća pojava neželjenih efekata u toku ili posle upotrebe Lucha T8 aparata?
Upotreba

Lucha T8 aparat ne stvara neželjene efekte. Šumanova rezonanca i infracrveno svetlo su poznati po svojim izuzetno pozitivnim terapeutskim svojstvima, kako na ljudima tako in a životinjama. Veliki broj studija i kliničkih ispitivanja potvrđuje značaj Šumanove frekvencije na pravilno i balansirano funkcionisanje ljudskog organizma. Daćemo samo jedan primer. Slabo magnetno polje koje pulsira na Šumanovoj frekvenciji štiti srce od stresnih uslova. Veliki broj reference o pozitivnim efektima Šumanove frekvencije i svelosno pulsirajuće terapije može se naći u odeljku stručni tekstovi.

Zašto je preporučeno korišćenje Lucha T8 aparata 15 puta dnevno?
Upotreba

Aparat Lucha T8 se praktično može koristiti neograničeno, ali se preporučuje 15 puta jer to praktično znači 7,5 h dnevno; odnosno pošto aparat kada se uključi radi pola sata, onda 0,5hx15=7,5h. Polazimo od toga da čovek prosečno 8 sati radi, 8 sati spava, a 8 sati je predviđeno za odmor i relaksaciju i to je ono najbolje vreme kada treba koristiti aparat. Naravno da svako treba prilagoditi korišćenje aparata individualno u zavisnosti zbog čega se u konkretnom slučaju koristi. Za opšte podizanje imuniteta, poboljšanje sna i postizanja unutrašnje homeostaze dovoljno ga je koristiti 2-3 x dnevno. Jedini eventualni neželjeni efekat pri korišćenju koji smo primetili u svega nekoliko slučajeva je lokalni osećaj povećane toplote na mestu korišćenja koji nije kontraindikacija za dalju primenu, već obrnuto, dokaz da aparat radi i ostvaruje lokalno dejstvo na periferni nervni splet i mikrovaskularni sistem.

Da li aparat može da se nosi u avionu? Da li postoje smetnje?
Upotreba

Posade aviona su izložene pojačanom dejstvu magnetnog polja koje generiše sam avion u odnosu na magnetna polja na površini Zemlje, naročito u prednjem delu aviona (dakle pilot, kopilot i posada u prvoj klasi). Takodje, i posada i putnici su izloženi jakom dejstvu kosmičkog zračenja koje je mnogo opasnije po zdravlje od magnetnog polja. Dakle, Lucha T8 bi najviše i koristila ljudima koji često putuju jer može da umanji ove neželjene efekte.

Da li Lucha T8 može da se koristi zajedno sa jonizatorom?
Upotreba

Jonizator nema nikakav efekat na Lucha T8 aparat tako da se mogu istovremeno koristiti bez bojazni da će smanjiti efikasnost jednog ili drugog aparata.

Da li može da se koristi mobilni telefon dok je Lucha T8 aparat upaljen?
Upotreba

Kada se koristi Lucha T8 aparat, trebalo bi da budemo u stanju opuštenosti i mira pre svega zbog koncentracije i pažnje pa onda samim tim i efektivnijeg dejstva samog aparata.

Kako se Lucha T8 aparat koristi za najbolji efekat?
Upotreba

Najbolji efekat, u slučaju da osoba nema nikakvih tegoba, je za delovanje preventivno u smislu podizanja opšteg energetskog balansa, stvaranja homeostaze organizma i jačanje imuniteta. Koristiti LuchaT8 ujutru i uveče po 30 minuta na solarnom pleksusu, uz mogućnost da se obezbedi totalni mir u okolini.

Na koje mesto na telu je najbolje stavljati Lucha T8 aparat?
Upotreba

Lucha T8 se centralno stavlja na ksifodni nastavak (vrh) grudne kosti, jer se tu nalazi projekcija solarnog pleksusa, glavnog centra simpatkusa našeg organizma. To što osećate nelagodnost je znak da organizam dobro reaguje i prihvata Šumanovu frekvenciju. Takav osećaj se javlja kod oko 10 % korisnika Lucha T8 aparata. Treba da budete uporni i nastavite da je stavljate na to mesto u narednih 4-5 dana kada osećaj nelagodnosti treba da prestane. Ukoliko se to ne desi, stavite je slobodno ispod pupka na polovini vertikalne linije koja spaja pupak sa pubičnom kosti. Tu se nalazi projekcija drugog nešto manjeg simpatičkog centra organizma, tzv. hipogastrični pleksus. Koristi se isto prema uputstvu kao i kada se postavlja u projekciji solarnog pleksusa.

Mogu li negde da probam Lucha T8 aparat pre kupovine?
Upotreba

Lucha T8 organizuje događaje i prezentacije gde možete da pogledate i probate aparat. Nadolazeće događaje i prezentacije možete ispratiti na sekciji Događaji kao i na našem Instagram profilu. U slučaju najtežih zdravstvenih situacija, nudimo mogućnost testiranja na određeni period. Obratite nam se putem vebsajta ili telefona i opišite nam vašu situaciju. Naš tim će proceniti i javiti vam da li dobijete aparat na testiranje i u kom vremenskom periodu.

Kako se Lucha T8 koristi za poboljšanje zdravlja?
Upotreba

Da biste ublažili bol kod svih vrsta upalnih procesa, glavobolje i migrene, koristite Lucha T8 na bolnom mestu nekoliko puta dnevno u sesijama ne dužim od 30 minuta. Na taj način ćete uravnotežiti energiju, metabolizam i polaritet tela na način koji organizmu pruža šansu da se oporavi. Uređaj nudi razne prednosti za poboljšanje zdravlja, poput brze regeneracije ćelija, opuštanja mišića i uklanjanja modrica.

Kako se Lucha T8 koristi preventivno?
Upotreba

Uređaj se koristi preventivno. Sve što morate učiniti je da postavite stranu uređaja koji emituje svetlo prema koži, u blizini solarnog pleksusa (približno 10 cm iznad pupka). Time ćete ojačati imunitet, uravnotežiti autonomni nervni sistem, povećati koncentraciju i pažnju i poboljšati celokupno stanje organizma.

Ukoliko nisam zadovoljan/na, da li mogu da vratim aparat?
Reklamacija i garancija

Rok za reklamaciju je 30 dana od dana istakutog na računu. Aparat možete vratiti na adresu Tetovska 62, 11000, Beograd. Više informacija možete videti ovde.

Koja je procedura za reklamaciju?
Reklamacija i garancija

Prihvatanje reklamirane robe je ukoliko donesete: neoštećen i funkcionalan uređaj, račun i popunjen reklamacionu kartu koju dobijate u kutiji uređaja. Ne pokrivamo cenu koštanja dostave pri povratu aparata. Ukoliko ispunite uslove reklamancije, novac će vam biti vraćen u roku od 7 dana.

Koliko traje garancija aparata?
Reklamacija i garancija

Saobraznost za kvarove u elektronici važi 24 meseci od dana naznačenog na računu. Više informacija o garanciji možete videti ovde.

Šta spada pod garanciju aparata?
Reklamacija i garancija

Kupac gubi pravo na saobraznost, odnosno pravo na reklamaciju i besplatno servisiranje u slučaju: neadekvatnog rukovanja proizvodom upotrebom prekomerne sile nepravilnog korišćenja proizvoda koje nije u skladu sa uputstvom za rukovanje korišćenja proizvoda u svrhe za koje proizvod nije namenjen ako se kvar izazove nepridržavanjem datih uputstava za rukovanje ako su na proizvodu vršene bilo kakve popravke i pokušaji popravke od strane neovlašćenih lica.

Ukoliko sam kupio/la aparat kuponom, koji iznos mi vraćate pri reklamaciji?
Reklamacija i garancija

Ukoliko se utvrdi da je aparat ispravan i da su ispunjeni uslovi reklamacije, iznos povrata na osnovu reklamacije jednak je iznosu istaknutom na računu pri kupovini aparata. U iznos je uključena inicijalna cena dostave, međutim ne pokrivamo cenu koštanja dostave povrata aparata pri reklamaciji.

Kako mogu da aktiviram svoju garanciju?
Reklamacija i garancija

Ukoliko kvar na vašem aparatu spada u navedene stavke saobraznosti, aparat možete poslati ovlašćenom servisu za vaše područije. Više informacija o garanciji možete videti ovde.

Kako znam da ste primili moju reklamaciju?
Reklamacija i garancija

Kada primimo zahtev za reklamaciju od Vas, dobijate obaveštenje od našeg tima. U slučaju da niste dobili odgovor putem emaila blagovremeno, pozovite nas na +381 69 369 3669 ili nam pošaljite poruku na orders@luchat8.com.

Aparat koji sam primio/la nije ispravan, šta bi trebalo da uradim? Da li mogu dobiti novi?
Reklamacija i garancija

U slučaju da ste dobili aparat koji nije ispravan, možete nas pozovati na +381 369 3669 ili da nam posaljete poruku na info@luchat8.com sa svim vašim podacima kako bismo vas kontaktirali za dalju proceduru! U slučaju da je ustanovljena neispravnost aparata i da je aparat u garantnom roku, dobijate nov aparat u najkraćem roku.

Šta se dešava pri reklamaciji ukoliko kartica kojom sam kupio/la više nije aktivna?
Reklamacija i garancija

Ukoliko imate reklamaciju a kartica preko koje ste poručili nije vise aktivna, vraćamo Vam novac u skladu sa zakonskom regulativom koja je predviđena za takve situacije za Vašu državu.

Da li je uređaj medicinski testiran?
O uređaju

Trenutno nije, u fazi smo pripreme kliničke studije. Imamo preko 5000 zadovoljnih korisnika i studije slučaja sa ljudima koji su koristili aparat i zabeležili pozitivne rezultate koje možete videti ovde.

Da li je Lucha T8 negde registrovan?
O uređaju

Lucha T8 je već registrovan kao tehnološki patent u Srbiji, a u procesu je i za dobijanje svetskog patenta. U Evropskoj uniji su trenutno u toku ispitivanja sigurnosti i kvaliteta.

Da li se Lucha T8 uključuje u struju ili postoji baterija?
O uređaju

Lucha T8 poseduje bateriju koja traje do 30 sati.

Kako se puni Lucha T8 aparat?
O uređaju

Baterija se puni putem standardnog USB priključka (C-type).

Šta je Lucha T8?
O uređaju

Lucha T8 je elektromagnetni uređaj koji stvara i emituje pulsirajuće magnetno polje putem svetlosti i koristi se kao uređaj za poboljšanje zdravlja. Lucha T8 stvara i emituje frekvenciju od 7,83 Hz. Ova frekvencija se naziva „Šumanova rezonanca“.

Ukoliko frekvencija Zemljinog pulsa iznosi 7,83 Hz, zašto mi je Lucha T8 aparat potreban?
Nauka

Izloženost Zemljinom pulsu (Šumanovoj rezonanci) omogućava vašem telu da dođe u stanje ravnoteže i zdravlja. Vodeći brz stil života, neravnomeran režim spavanja, kao i nekvalitetna ishrana doprineće neravnoteži vašeg sistema. Preporučujemo da svakodnevno boravite u prirodi kako biste se izložili prirodnoj frekvenciji Zemlje. Preventivnim korišćenjem uređaja, Lucha T8 može vam pomoći da uravnotežite svoj organizam.

Zašto bih koristio/la Lucha T8 kada mogu biti u prirodi svakodnevno?
Nauka

Savremen stil života ne dozvoljava nam da provodimo značajnu količinu vremena u prirodi. Međutim, onima od nas koji ne mogu priuštiti da provode puno vremena u prirodi, Lucha T8 može pomoći obezbeđivanjem prirodne frekvencije Zemlje, na dnevnoj bazi. Lucha T8 kao brend je strastven prema stvaranju zajednice koja razume koliko je priroda važna za naše zdravlje i dobrobit. Pridružite nam se ako se osećate isto.

Da li mobilni telefon može da zameni Lucha T8 aparat, s obzirom da se aplikacija koja generiše Šumanovu frekvenciju može instalirati na mobilni telefon?
Nauka

Jednostavan odgovor je ne. Postoji više razloga zašto su frekvencije koje generišu Lucha T8 i aplikacija za mobilni telefon različite i zašto se ova dva signala razlikuju. Čulni opseg čoveka zavisi od visine i jačine tona. Visina tona prestavlja frekvenciju i meri se u Hercima (Hz), a jačina tona u decibelima (dB). Što se jačine tona tiče, čulni prag je 0 dB. Pretpostavljajući savršeno zdrav slušni apparat, najniža frekvencija koju može da detektuje ljudsko uvo, odnosno mozak, je oko 20 Hz. Šumanova frekvencija (7.83 Hz) je znatno niža od ovog praga pa se prema tome, ne može čuti. Aplikacije za mobilni telefon generišu “vrlo sličan signal” kao Šumanova rezonanca ali koji može da se čuje, kako se navodi u opisu aplikacija. Bez obzira na značenje fraze “vrlo sličan signal”, ton nije isti kao Šumanova rezonanca samim tim što se može čuti. S druge strane, frekvencija signala mobilne telefonije je tipično u opsegu 800 MHz – 1300 MHz, koji imaju veoma veliku energiju u odnosu na signal koji generiše aplikacija za mobilni telefon. Usled interferencije, slabiji signal trpi značajne promene, pa dolazi i do frekventne i do amplitudske modulacije slabijeg signala. Dakle, čak i kada bi taj slab signal koji generiše aplikacija imao karakteristike Šumanove resonance, zbog prirode mobilnog uređaja došlo bi do perturbacija frekvencije. Konačno, karakteristična osobina Lucha T8 aparata je da se Šumanova frekvencija prenosi u telo putem pulsirajuće crvene svetlosti.

Da li Lucha T8 može da štiti od štetnih dejstava elektromagnetskih radijacija koja nas okružuju, uključujući i radijaciju koja potiče od mobilnih telefona?
Nauka

Nаžаlоst, zаštitа оd еlеktrоmаgnеtskоg zrаčеnjа u svаkоdnvnоm živоtu је prаktičnо nеmоgućа ali se negativni efekti mogu ublažiti. Оkružеni smо kоnstаntnim dејstvimа еlеktrоmаgnеtskih pоlја, оd kојih nеkа mоgu biti manje ili više štеtnа kао štо su visokonaponski vodovi, mоbilnа tеlеfоniја, Wi-Fi, Bluetooth, rаdiо tаlаsi, mikrоtаlаsnе pеći, itd. Моgućе nеgаtivnе pоslеdicе pо lјudskо zdrаvlје su, nа primеr, glаvоbоlје, pаlpitаciје, tinitus (bruјаnjе u ušimа), umоr, blаgе vrtоglаvicе, tеškоćе u kоncеntrаciјi, nеrvоzа, dеprеsiја, drhtаnjе, gubitаk аpеtitа, tеškоćе u disаnju itd. Оvdе su nаbrојаni sаmо аkutni i blаži оblici nеžеlјеnih еfеkаtа, mаdа pоd kоnstаntnim dејstvоm еlеktrоmаgnеtnоg zrаčеnjа оvi simptоmi mоgu dа pоstаnu hrоnični, ili dа dоvеdu dо оzbilјniјih bоlеsti. Zа ublаžаvаnjе i uklаnjаnjе оvih simptоmа Lucha T8 mоžе dа budе оd pоmоći, аli i zа prеvеnciјu pојаvе оvih еfеkаtа kоd оsоbа kоd kојih sе оvi simptоmi јоš uvеk nisu pојаvili. Uprаvо је i svrhа urеđаја Lučа t8 dа sе pоvrаti hаrmоniја u funkciоnisаnju lјudskоg оrgаnizmа kојi је pоd stаlnim strеsоm, оdnоsnо dејstvimа rаznih nеgаtivnih uticаја, оd kојi su еlеktrоmаgnеtnа zrаčеnjа mеđu nајјаčimа.

Koliko iznosi SAR vrednost za Luchu T8?
Nauka

Elektromagnetno zračenje Lucha T8 aparata praktično ne postoji, odnosno toliko je malo da ga je praktično nemoguće izmeriti. SAR (specific absorption rate) se odnosi na telesnu apsorpciju elektromagnetskog zracenja u radio-frekventnom (RF) domenu (3 KHz – 300 GHz). Ovsj opseg obuhvata frekvencije mobilne telefonije, radio talasa, mikrotalasnog zračenja, magnetne rezonance (MRI) i dr. Sva ova zračenje izazivaju toplotne efekte, što se najbolje može videti prilikom dugotrajne upotrebe mobilnog telefona, kada se i telefon ali i tkiva glave zagreju, ukoliko se telefon koristi na standardan način. Dakle, pored frekvencije i snaga elektromagnetnog zračenja, u jedinicama W(att), ovde ima važnu ulogu, pa je jedinica SAR data u W/kg težine (aborbovana energije po jedinici težine usrednjena po nekoj površini). Gornja granica u EU za uredjaje iznosi 2W/kg. Drugi primer je mikrotalasna pećnica koja radi u sličnom opsegu ali veće snage. S druge strane crvena LED diode (Light Emitting Diode) emituje svetlost u opsegu oko 320 GHz (tera herca) što je gornja granica RF opsega, i uz to je elektromagnetno polje izuzetno slabo. Ukupna snaga LED diode je tipično oko 10mW (mW je hiljaditi deo Wata), i u slučaju korišćenja Lucha T8 aparata, kada se ova snaga usrednji u odnosu na težinu korisnika dobija se zanemarljiva vrednost za SAR parametar. S druge strane, magnetno polje Lucha T8 je jako malo pa se praktično ne može izmeriti.

Da li se Šumanova frekvencija povećava?
Nauka

Veliki broj vremenskih nepogoda širom sveta praćenim munjama i atmosferskim pražnjenjima generišu elektomagnetnu energiju koja se u obliku stojećeg talasa prostire u oblasti između površine zemlje i donjih slojeva jonosfere. Šumanova rezonanca predstavlja skup frekvencija ovog stojećeg talasa. Jonosfera je naelektrisani deo zemljine atmosphere koji se prostire na visinama od 60 km do 500 km iznad površine zemlje. Kako talas ima zajedničku početnu i krajnju tačku (krug), samo neki oblici talasa mogu da se manifestuju. Osnovna Šumanova frekvencija je oko 7.83 Hz što odgovara talasu sa najmanjim brojem vrhova, odnosno dolina. Postoje i takozvani harmonici na frekvencijama oko 14.3, 20.9, 27.3 and 33.8 Hz, ali i na većim frekvencijama, međutim svi oni imaju znatno manju energiju. Na slici 1. crveni talas ima najmanju frekvenciju (ali najmveću tlasnu dužinu) jer ima samo tri vrha i tri doline. Plavi talas ima dvostruko veću frekvenciju a zeleni talas skoro sedam puta veću frekvenciju od crvenog talasa. Da bi se Šumanova frekvencija promenila bilo bi potrebno da se promeni oblik ili veličina (prečnik) zemlje. Takođe frekvencija bi se promenila ukoliko bi se promenila veličina šupljine između zemlje i jonosfere. Međutim ništa od ovoga se nije dogodilo i verovatno da neće. Male promene frekvencije su moguće usled variranja atmosferskog pritiska i/ili solarnih oluja koje utiču na jonosferu. Promene u jonosferi, koja štiti zemlju od štetnih kosmičkih zračenja, takođe mogu da prouzrokuju promene frekvencije. Međutim, i kada bi se sve ove perturbacije simultano dogodile, došlo bi do promene Šumanove frekvencije od svega 0.5 Hz. Snaga signala je proporcionalna amplitude talasa. Ilustracija amplitude i frekvencija talasa data je na slici 1, gde talasi f1 i f2 imaju istu frekvenciju ali tačkasti talas ima veću energiju. Iako se najveća količina energije nalazi u talasu Šumanove frekvencije, prave promene se dogadjaju u energiji harmonika, naročito drugog (14.3 Hz), trećeg (20.9 Hz) i četvrtog (27.3 Hz). Pod određenim uslovima ovi harmonici mogu da imaju velike amplitude a samim tim i energije. Na primer, 24. Aprila 2020 godine, najveća snaga je bila u 20-tom harmoniku čija je frekvencija 156 Hz. Mnogi su pogrešno pretpostavili da se Šumanova frekvencija povećala na 156 Hz, ali to naravno nije bilo tačno. Samo se pojavila neuobičajeno velika promena amplitude, odnosno energiji, 20-tog harmonika.

Zašto nam je potreban uređaj Lucha T8 ako već Zemlja emituje tu frekvenciju?
Nauka

Aparat emituje Šumanovu frekvenciju u vidu elektromagnetnih talasa od 7,83 Hz putem infracrvenih talasa. Infracrveni talasi su talasne dužine od 800 nanometara i kao takvi najdublje, do 5-6mm prodiru u tkivo i ostvaruju fotodinamski efekat uzrokojući pobuđivanje i delotvornih hemijskih reakcija, osim prenošenja elektromagnetnih talasa preko lokalnih nervnih spletova. U stvari infracrveno svetlo služi kao nosač elektromagnetnih talasa frekvence od 7,83 Hz u vidu manjih paketića u kojima su isti zapakovani – kvantovi energije, te ih sprovodi dublje u tkiva, odakle oni ostvaruju i kvantni uticaj na CNS. Kada koračate po Zemlji treba imati na umu da se ova univerzalna Šumanova rezonanca (na kojoj se i razvio život na Zemlji) od 7, 83 Hz menja pod uticajem raznih dostupnih elektromagnetnih uređaja, dalekovoda, solarnih oluja i dr. Dakle, hodajući bosi po Zemlji ne znamo tačno kojoj smo vibraciji odnosno EM talasu izloženi. Momenat pažnje, odnosno taj trenutak kada uključimo aparat Lucha T8 i mentalno se usredsredimo na rešavanje datog problema je veoma bitan. Samo orahovo drvo, kutijica u koju je stavljen aparat, ima blagotvorna dejstva na organizam u celini koja su opisana na našem sajtu. Sve ovo su prednosti koje za sve nas koji imamo ovaj aparat kod sebe i u čije smo se benefite uverili, čine da nam je Lucha postao pravi saputnik u svakodnevnom životu koga rado imamo uz sebe.

Koja je razlika izmedju audio Šumanovih talasa i zvuka?
Nauka

Osnovna razlika između audio Šumanovih talasa koji nastaju kao akustički fenomen i Luche T8 koji emituje svetlost u vidu Šumanove frekvence, jeste taj što je zvuk mehanički talas, a svetlost elektromagnetni talas. Zvuk se definiše kao objektivna, čisto fizička pojava, tj. oscilatorno kretanje pobuđene elastične sredine od izvora do prijemnika zvuka. Može se definisati i kao subjektivna, pretežno psihička pojava, tj. unutrašnja percepcija. Tada započinje čulnim inputom kao mehaničkom akcijom, nastavlja se preko Kortijevog organa (deo strukture uha) koji zvučni talas prevodi u električni impuls koji se obrađuje u centralnom nervnom sistemu gde se pretvara u osećaj zvuka, dok istovremeno nervnim impulsima dolazi do svake ćelije i kao informacija biva prihvaćena od ćelijske svesti. Pored ove putanje zvuka „od spolja ka unutra“, postoji međutim i direktna veza između izvora zvuka i svesti čoveka koja zaobilazi ceo slušni aparat kada se percepcija zvuka doživljava preko energetskog omotača (aure) odakle biva prihvaćena na svim nivoima svesti (podsvest, svest, nadsvest). Zapravo, ne reaguje aura na zvučni talas, već na nameru izvora zvuka da pokrene zvučno oscilovanje, pa čak i kada je u pitanju udar groma. I više od toga – (nad)svest onoga ko percipira zvuk učestvuje u toj nameri pa samim tim i akciji. Znači da (nad)svest ima dvojaku ulogu: ona je prijemnik zvučne informacije, ali je i u vezi sa energijama izvora zvuka, pa je samim tim i deo izvora. Sa druge strane aparat Lucha T8 deluje na 2 načina kao generator i emiter bezbednog nejonizućujeg zračenja u vidu elektromagnetnih talasa frekvence 7, 83 Hz: Prvi način je kvantni uticaj Luche T8 na fizički sistem organizma i njegovih sastavnih delova. Fizički sistem ljudskog organizma sačinjavaju njegova organska i neorganska struktura (organi, ćelije, voda, hemijski i fizički elementi) kao i polja koje stvaraju svi ti pojedinačno sami po sebi, a isto tako sveukupno kao jedno opšte polje koje ljudski organizam kao autentična celina stvara oko sebe. Drugi mehanizam delovanja Luche T8 je uticaj na rad lokalnog nervnog sistema- perifernog i vegetativnog, kao i indirektno delovanje na CNS preko uticaja na određene impulse. Prednost Luche T8 bi bio upravo to direktno delovanje na deo tela na koji se stavi gde utiče na proces harmonizacije i optimalizacije neurosinaptičkog i energetskog protoka na nivou lokalnih neuronskih mreža. Isto tako, u slučaju poremećenog lokalnog energetskog i elektrohemijskog protoka može da pomogne u “deblokadi” takvog, patogenog, zastoja i da doprinese pokretanju mehanizama regulisanja postojeće disfunkcije. To je mehanizam kako Lucha T8 može i lokalno da otkloni bol u relativno kratkom roku.

Da li je Lucha T8 slična akupunkturi i imaju li ikakvih zajednickih tačaka?
Nauka

Akupunktura deluje fizičkom stimulacijom na nervne gangliome (čakre), kao i akupresura, bez primene vibracije. Lucha T8 deluje elektromagnetnom stimulacijom (svetlosnom stimulacijom na odredjenoj frekvenciji). Dakle, potpuno su različiti mehanizmi delovanja.

S obzirom da su lepe misli, osećanja, ljubav, visoko frekventne, kako se tu uklapa i objašnjava pozitivno dejstvo Lucha T8 aparata i njene niske frekvencije?
Nauka

“Frekvencija emocija” je apstraktan pojam koji nema naučnu potvrdu niti se moze izmeriti. Naravno, postoje razne web stranice koje prikazuju numericke vrednosti ovih frekvecnija, ali one nemaju naučnu osnovu. Frekvencije u ljudskom organizmu potiču iz rada srca i mozga, dva organa koji generišu elektromagnetne (EM) Talase. Emocije mogu da utiču na frekvencije ovih organa, ali su te promene isuviše male da bi se sa sigurnošću tvrdilo da su proizvod određenih emocija. Moždani EM talasi postoje kao alfa, beta, gama, delta i teta talasi. Ali prelaz iz jednog talasnog stanja u drugo nije proizvod emocija, vec moždanih aktivnosti. Sve frekvencije koje su proizvod ljudskog organizma nalaze se u opsegu 7-30 Hz, dakle u oblasti ekstremno niskih frekvencija. S toga je dejstvo Lucha T8 aparata u frekventnom domenu koji dovodi do optimalnog rada celokupnog organizma.

Kako nam Lucha T8 pomaže s obzirom da se frekvencija Zemlje menja?
Nauka

Kao i kod svih stojećih talasa, a Šumanova rezonanca je proizvod stojećeg talasa čiji se jedan kraj nalazi na površini Zemlje a drugi na najnižem sloju jonosfere, postoje osnovni (fundamentalni) talas i tzv. hramonici. Nekada se koristi i termin „Prvi harmonik“ za fundamentalni talas odnosno frekvenciju. Frekvencija osnovnog talasa je 7.83 Hz ali su varijacije moguće u zavisnosti od atmosferskih prilika, solarnih oluja, kosmičkog zračenja itd. Na primer, na današnji dan frekvencija fundamentalnog talasa se kretala izmedju 7.46 i 8.11 Hz. Prvi harmonik je međutim, imao frekvenciju izmedju 12.60 i 14.90 Hz., drugi harmonik u intervalu 19.60 – 20.60 Hz, treći u intervalu 23.60 – 27.60 Hz itd za više harmonike. Dakle, osnovna Šumanova frekvencija ne raste stalno, već može da varira oko 5-6% oko vrednosti 7.83 Hz. Naravno, ako se posmatraju viši harmonici moguće je primetiti veće frekvencije pa se otuda pojavljuje interpretacija da frekvencija stalno raste. Međutim, osnovna frekvencija od 7.83 Hz je najvažnija i ona određuje frekvencije svih ostalih harmonika, i ima najvažniju terapeutsku ulogu, između ostalog i jer je najbliža prirodnoj frekvenciji moždanih talasa koji se manifestuju u budnom stanju čoveka. Frekvencija svakog narednog harmonika je veća nego frekvencija prethodnog harmonika. Lucha T8 koristi crvenu svetlosti koja već ima poznata terapeutska svojstva i koja treperi na osnovnoj Šumanovoj frekvenciji od 7.83 Hz.

Kako nas Lucha T8 povezuje sa prirodom i okolinom?
Nauka

Lucha T8 je aparat za energetsku stabilizaciju i homeostazu našeg organizma u celini, povezujući nas sa prirodnom frekvencom vibracija naše planete Zemlje. Na taj način nam omogućuje potpuniju harmoniju našeg organizma, opuštanje i jačanje našeg imunološkog odbrambenog mehanizma. Sa Lucha-om T8 treba da se vratimo prirodi, sebi i našem najbližem okruženju učeći kako da uživamo u svakom trenutku sa što manje stresogenih situacija koje bi mogle naškoditi našem zdravlju.

Da li IR dioda na Lucha T8 aparatu emituje EMP ili samo IR impulse?
Nauka

Lucha T8 aparat pravi i eletromagnentne pulseve male snage. Efekat crvene svetlosti je da pulsiranja efikasnije sprovodi u telo umesto da je svrha isključivo električno i/ili magnetno pulsiranje.

Ukoliko dođe do promene zemljine frekvencije uskoro, šta se dešava sa Lucha T8 aparatom?
Nauka

Osnovna zemljina frekvencija malo varira, od 7 do 8 Hz je skoro stalno, tako da se praktično ne menja. Mogu se menjati viši harmonici (na pr. 20 puta veća frekvencija od osnovne oko 160Hz), ali to ne utiče na osnovnu frekvenciju ili na Lucha T8 aparat.

Da li Lucha T8 štiti od svih vrsta nejonizujućih zračenja (elektromagnetna zračenja svih tehničkih uređaja, geopatogena i kosmičkih zračenja)?
Nauka

Ni jedan uređaj ne može da zaštiti od svih elektromagnetnih i drugih nejonizujućih zračenja. Ni jedan. Lucha T8 emituje pulsirajuće svetlo na Šumanovoj frekvenciji koja se putem nervnih kanala širi po celom telu i smanjuje uticaj ostalih negativnih zračenja, a povećava dejstvo pozitivnog efekta crvenog svetla i Šumanove frekvencije.

Kako da se uz pomoć Lucha T8 aparata odbranimo od 5G mreže?
Nauka

Lucha T8 je emiter nejonizujućeg zračenja frekvencije 7.83 Hz, kojom blagotvorno utiče na ljudski organizam. Što se tiče 5G zračenja, još nije jasno šta ono napada i šta treba braniti. U bilo kom slučaju, Lucha T8 će delovati smirujuće i stabilizujuće, u okvirima svojih mogućnosti.

Kako i na kom principu deluje Lucha T8?
Nauka

Frekvencija Zemlje se menja, ali Lucha T8 deluje lokalno na pojedinačni organizam i to na odgovarajući deo tela gde se uglavnom generiše frekvenca od 7, 83 Hz emitovana iz aparata. Delujući lokalno na autonomni nervni sistem i periferne nerve Lucha T8 generiše i emituje upravo onu uobičajenu frekvenciju koja je i prirodna Zemljina frekvenca (7,8Hz) i na kojoj DNA molekuli najefikasnije komuniciraju između sebe. To omogućuje optimalno usklađivanje organizma i harmonizaciju sa okolinom čak i u uslovima varijabilne frekvence vibracije Zemljine površine. Takvom lokalnom harmonizacijom ljudskog organizma sa okolinom se postiže i stanje potpunije energetske uravnoteženosti celokupnog organizma što dovodi i do jačanja imuniteta u celini. Aparat radi na principu elektronskog oscilatora koji generiše elektromagnetsko polje sa LED diodom (light emitting diode). Slični elektronski sklopovi, naravno uz bitne razlike, se nalaze u velikom broju uređaja od televizora do veštaćkih satelita.

Šta je Šumanova rezonanca?
Nauka

Šumanova rezonanca predstavljaja skup frekvencija koje se nalaze u samom vrhu ekstremno niskih elektromagnetnih frekvencija (ENF) u Zemljinom elektromagnetnom polju. Šumanova rezonanca je globalna elektromagnetna rezonanca, generisana i pobuđena od strane električnog pražnjenja munja u šupljini koja se nalazi između površine Zemlje i jonosfere. Ovaj fenomen globalne elektromagnetne rezonance nazvan je po fizičaru Vinfredu Oto Šumanu koji ga je matematički izračunao 1952. godine.

Gde sve dostavljate Lucha T8 aparat?
Kupovina

Lucha T8 aparat dostavljamo u sve države sveta. Apart možete poručiti ovde.

Kako mogu da kontaktiram Lucha T8 tim?
Kupovina

Možete nas kontaktirati putem email-a na sledećoj adresi: info@luchat8.com. Takođe, možete nas pozvati na +381693693669.

Koja je cena Lucha T8 aparata?
Kupovina

Cenu aparata možete videti ovde.

Odbijena mi je kartica, šta bi trebalo da uradim?
Kupovina

Ukoliko vam je odbijena kartica, pokušajte ponovo da kupite aparat preko naše eProdavnice. U slučaju da se odbijanje kartice ponovi, kontaktirajte svoju banku kako biste utvrdili razlog odbitka kartice.

Prilikom plaćanja je povučeno više novca nego što je bio iznos istaknut na korpi, zašto se ovo dogodilo?
Kupovina

Ukoliko iznos nije tačan iznosu korpe pri kupovini, razlika stvorena prilikom plaćanja je usled konverzije inostrane valute u valutu sedišta kompanije, Dinar Republike Srbije (RSD). Izjava o konverziji Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs (možete staviti npr. srednji kurs Narodne Banke Srbije). Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Da li postoje troškovi carine?
Kupovina

Ukoliko naručujete iz država van Srbije ili istaknutih distributera na kontakt stranici našeg web sajta, troškovi carine su mogući. Za izabranu destinaciju dostave korisnik može očekivati obračun poreza i carine, prema carinskim propisima zemlje uvoza po dolasku u carinsku zonu, za iznose i oslobađanje od istih molim Vas kontaktirajte najbližu Fedexovu carinsku ispostavu, očekujte oslobađanje od carinskih obračuna uz izjavu da je Lucha T8 aparat proizvod koji ima preferencijalno poreklo koju mi uredno postavljamo na računima.

Koji su troškovi dostave?
Kupovina

Troškovi dostave po porudžbini su 30 EUR za dostavu aparata u celom svetu. Dostava za Srbiju je besplatna.